یکی از برجستهترین حرکتهای تاریخی بختیاریها انقلاب مشروطیت بود.
بارزترین خصوصیات اخلاقی قوم بختیاری صداقت است. صداقت آن ها ریشه در سرزمین و طبیعت پاکی است که در آن پرورش یافته اند. صداقت و درستی بهترین وسیله ای ست که انسانها را از ریاکاری و قضاوتهای نادرست پاک و دور نگاه می دارد …
2012-02-14 ، مصاحبه و گفتگوها, چهره های ماندگار لُر
سیدعلی صالحی شاعر بختیاری تبار کشورمان در ارزیابی خود از شعر کوتاه، این گونه شعر را دارای سابقهای طولانی در ایران خواند و آینده آن را محشر توصیف کرد.
این شاعر مهمترین دلیل گرایش به شعر کوتاه را «شتابِ زندگیِ شهری» خواند و گفت: مهمترین دلیل گرایش به شعر کوتاه، شتابِ زندگیِ شهری است؛ این پاسخ، … ادامه مطلب »
2011-08-29 ، ادبیات, فرهنگی, چهره های ماندگار لُر
ﻗﺪم ﺧﻴﺮ ﻟﺮﺳﺘﺎﻧﻲ ﻓﺮزﻧﺪ ﻛﺪﺧﺪا ﻗﻨﺪی (ﻛﻴﺨﺎﻗﻨﻲ، kekha qani) از ﻃﺎﻳﻔﻪ ﻗﻼوﻧﺪ (qalavand) ﻛﻪ در ﻟﺮﺳﺘﺎن ﺟﻨﻮﺑﻲ (ﺷﻤﺎل ﺧﻮزﺳﺘﺎن، ﺑﺨﺶ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ از ﺗﻮاﺑﻊ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن اﻧﺪﻳﻤﺸﻚ) در ﺳﺎل 1278 ﺧﻮرﺷﻴﺪی از ﻣﺎدری ﺑﻪ ﻧﺎم ﺟﻮاﻫﺮزاده دﻳﺪه ﺑﻪ ﺟﻬﺎن ﮔﺸﻮد. ﻛﺪﺧﺪا ﻗﻨﺪی از ﻣﺮدان ﺑﻪ ﻧﺎم ﻃﺎﻳﻔﻪ و اﻳﻞ ﻛﻪ در ﺑﺨﺸﻨﺪﮔﻲ و ﺻﻠﺢ ﺟﻮﻳﻲ زﺑﺎﻧﺰد ﺑﻮد و ﭼﻴﺰی … ادامه مطلب »
2011-08-15 ، تاریخی, چهره های ماندگار لُر
بیش از سه دهه است که زاگرسنشینان دل به مخمل صدایش سپردهاند، با مویههایش گریستهاند و با «سیت بیارم»ش، اندوه از دل تنگ زدودهاند. لبهایش نوشدارویی بر زخمهای بی شمارشان بوده، چون «پر سیمرغ بر خون سیاوش» و گرمای دستانش یادگاری «تژگاههای قدیم»، گرمابخش زمهریر زندگیشان. شناخت عمیق رحمانپور از موسیقی
2011-06-14 ، دیدگاه, چهره های ماندگار لُر
آخرین اثر سید فرید قاسمی با نام «مطبوعات ایرانی» توسط انتشارات نشر علم در بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت امسال رونمایی شد.
فـرید قاسمی نویسنده و محقق لرستانی پیشتر در حدود 90 عنوان کـتاب تألیفی با نام، و حدود 5 عنوان کتاب با اسامی مستعار، و بیش از 15 عنوان کتاب … ادامه مطلب »
2011-06-05 ، ادبیات, فرهنگی, چهره های ماندگار لُر
فولکلور folklore و فرهنگ عامیانه مردم بختیاری زبان یکی از گنجینه های فرهنگی ایران زمین است که ریشه در تاریخ و ادبیات این ملت بزرگ دارد. هنر، موسیقی، ادبیات و آفریده های خلقی این قوم ایرانی تبار به همت شاعران، هنرمندان، خوانندگان (خونده گر xondegar )، ادیبان و موسیقی شناسان این مرز و بوم … ادامه مطلب »
2011-03-17 ، فرهنگی, چهره های ماندگار لُر
غلامشاه در منطقه لالی واقع در 55 کیلومتری شمال مسجد سلیمان به دنیا آمده است. او هم اینک حدود 66 سال سن دارد و در شوشتر زندگی می کند. آغاز فعالیت هنری اش به سال 1335 باز می گردد. در سال 1348 به دعوت انجوی شیرازی به تهران آمد و مجموعه ای بی نظیر از … ادامه مطلب »
2010-05-11 ، دیگر مطالب تازه, موسیقی محلی, چهره های ماندگار لُر
داراب افسر بختیاری را پدر شعر بختیاری و کسی که گویش بختیاری را ماندگار کرد نامیده اند. او در سال 1279شمسی در چقاخور بختیاری متولد شد. دوران کودکی اش درمیان کوههای شگفت انگیز، لاله های واژگون و غوغای کوچ ایل و صدای کبک و شلیک برنو گذشت. شعر افسر سرشار از تصاویر بدیع و زیبای …ادامه مطلب »
2010-04-22 ، چهره های ماندگار لُر
پژمان بختیاری متولد سال ۱۲۷۹ شمسی در تهران از شاعران ایرانی عصر قاجار و دورهٔ پهلوی بود. شعر او بیشتر در قالب غزل و مثنوی است. پژمان فرزند علیمرادخان بختیاری بود. مادر او نیز زنی دارای ذوق ادبی بود و عالمتاج قائم مقامی (ژاله) نام داشت. نسب پژمان بختیاری از سمت مادری به قائم … ادامه مطلب »
2010-04-09 ، چهره های ماندگار لُر
مسعود یوسفی: در حاشیه شهر خرم آباد و در قسمت جنوبی دریاچه کیو، میدان محقّر و کوچکی قرار دارد که به نام زنده یاد علی محمد ساکی شهردار اسبق این شهر نامگذاری شده است و این در حالی است که شرح و توصیف خدمات و اقدامات این چهره دلسوز و خدمتگزار، میدانی بس فراخ … ادامه مطلب »
2010-01-18 ، اجتماعی, چهره های ماندگار لُر
یقینا اکثر شما با نام و آثار زنده یاد دکتر عبدالحسین زرین کوب نویسنده نامدار خطه لرستان آشنا هستید و اگر آثار ایشان را مطالعه نکرده اید مطمئنا نام کتاب های ایشان را به کرات شنیده اید. «دو قرن سکوت» یکی از این آثار ارزشمند است که عمدتا به تاریخ ایران در عهد ساسانیان و … ادامه مطلب »
2009-11-02 ، ادبیات, چهره های ماندگار لُر
مراسم مهریاد زادروز بهمن علاءالدین برگزار شد
این مراسم روز دوشنبه 20/7/88 در سالن شهرک نفت اهواز با حضور مسئولان، هنرمندان، مردم و علاقهمندان شادروان علاءالدین برگزار شد.
عکس : هوشنگ پرتو
2009-10-15 ، اجتماعی, فرهنگی, چهره های ماندگار لُر
فرج علیپورمتولد 1337 در شهرستان خرم آباد است. نواختن کمانچه را در کودکی فرا گرفت. در هفت سالگی کمانچه را به خوبی می نواخت . او خود می گوید که نمی داند به چه دلیلی به کمانچه روی آورده است، هیچگاه استادی نداشته و در واقع نواختن کمانچه را از راه گوش دادن به … ادامه مطلب »
2009-10-13 ، چهره های ماندگار لُر
24 شهریور دهمین سالگرد درگذشت دکتر عبدالحسین زرینکوب است. زندهیاد زرینکوب از نسل آخرین استادان بزرگ ادب فارسی بود، همانهایی که پس از درگذشتشان همه با دریغ میگویند: «کسی نخواهد توانست جای او را بگیرد.»
اکنون پس از یک دهه سکوت زرینکوب، فقط چند استاد را میتوان «مجتهد ادبیات فارسی» دانست، اینان را نیز کسی …ادامه مطلب »
2009-09-16 ، اجتماعی, چهره های ماندگار لُر
موسیقی برآمده از کمان علی اکبر شکارچی خصلتی همچون تبار ایلیاتی او دارد. نیازی نیست با مطالعه قبلی به کنسرت تکنوازی اش بروی یا احیاناً اندکی با نوازندگی یکی از سازهای ایرانی آشنا باشی. به سرعت گرفتار پنجه ساحرانه اش خواهی شد و این در حالی است که او ساحر و جادوگر هم نیست. موسیقیدانی … ادامه مطلب »
2009-06-05 ، چهره های ماندگار لُر
عبدالحسین زرین کوب ادیب، مورخ، اسلام شناس، محقق و نویسنده بزرگ معاصر در سال 1301 هجری شمسی در شهرستان بروجرد بدنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود به پایان رساند و در کنار تحصیلات متوسطه، به تشویق و ترغیب پدرش به فراگیری علوم دینی از جمله فقه و تفسیر و ادبیات … ادامه مطلب »
2009-06-02 ، فرهنگی, چهره های ماندگار لُر